5 gode forslag: Dette kan du gi til moren din i bursdagsgave

Flere nettbutikker tilbyr heldigvis et hav av ulike leveringsmetoder. En sikker vinner akkurat nå er å sende til en pakkebutikk, som gjør det mulig å hente bestillingen når du vil. Fraktmetoden er derfor svært fleksibel, og i mange tilfeller også den billigste typen levering.

Du kan også vurdere å få produktene levert hjem til deg eller der du jobber. Dessverre viser fraktmetoden seg å være et hakk dyrere, men også usedvanlig smart. I de fleste tilfeller vil imidlertid den billigste formen for frakt være at du henter varene selv, noe som avhenger av om du bor i nærheten av nettselskapets lokasjon.

Leveringshastigheten kan vise seg å være ekstremt relevant dersom vi trenger pakken din umiddelbart, så det er derfor aktuelt at du dobbeltsjekker forventet leveringsdato for det aktuelle produktet.

Mange nettbutikker lover levering på kun én ukedag på mange produkter, som imidlertid er avhengig av at bestillingen er realisert før et bestemt tidspunkt, slik at de kan garantere å ha produktene klare før lageransatte holder stenge tid.

Noen enkeltbutikker på nettet lover gratis frakt, men for det meste krever det at du kjøper for en presis sum. Alternativt bør du velge den mest prisbevisste leveringsversjonen, som i mange tilfeller – enten du er i nærheten av Vejle, Solrød Strand eller Hørning – er å få leveringsselskapet til å levere bestillingen din til et hentested.

Få det levert hjem til deg eller til din arbeidsplass

I dag er det ekstremt praktisk for kjøpere å foreta prissammenligninger i forskjellige nettbutikker og derfor har utallige nettbutikker funnet det nødvendig å redusere prisnivået på mange av deres produkter – for juniorer, så vel som for damer og herrer – helt i bunn, og noen ganger til og med lover levering uten betaling.

Det kan imidlertid alltid vise seg å være lønnsomt å sjekke ulike butikker på nettet etter salg før du gjennomfører handelen din, slik at du er garantert å få tak i den mest attraktive prisen.

Man skal imidlertid ikke undervurdere at dersom en bedrift på nett annonserer varene sine til en salgspris som anses som uendelig rimelig, er dette i noen tilfeller et faresignal om en uekte nettbutikk. Bestillinger med betalingskort er imidlertid inkludert i en lov som sparer deg som kjøper fra falske nettbutikker.

Vi anbefaler generelt kjøp med betalingskort eller MobilePay. Som en annen løsning kan du benytte deg av et avbetalingstilbud som ViaBill, hvis du heller vil betale ned pengene over en periode.

Før folk kjøper fra en nettbutikk, kunne de tross alt vurdere e-butikkens vilkår og betingelser, men dette er ofte ikke særlig gøy.

Et alternativt forslag kan kanskje være å se om nettbutikken har e-merket, siden det generelt sett er en garanti for at nettforhandleren godtar de offisielle reglene, i tillegg til at nettbutikken av og til er kontrolleres av eksperter som er kjent med vedtektene på området. I tillegg tilbys du muligheten til å få bistand når du har problemer med kjøpet.

I tillegg til dette kan det være nyttig for kjøper å være klar over de grunnleggende vedtektene som har innvirkning på kjøpet, for eksempel returpolitikken som benyttes av e-butikken. Her er det også viktig at du til enhver tid oppbevarer bestillingsmailen din, slik at du senere kan bevise kjøpet, uansett om du handler gave til mann eller kvinne.

Trustpilot resulterer i ganske ærlige alternativer

Trustpilot gir så å si fine snarveier for å lese vurderingene til en rekke nåværende brukere, og derfor er det nyttig at du utforsker e- forhandlerens kritikk før du fullfører handlen.

Facebook genererer også et stort antall praktiske snarveier for å få innsikt i påliteligheten til e-business. I tillegg ser vi mange nettbutikker hvor du kan sende inn en gjennomgang av bestillingsprosessen, som like gjerne kan brukes til å veie kundetilfredshet.