Vin til ribbe 2016: Finn den perfekte drikken til julemiddagen

Når det nærmer seg jul, er det mange ting å glede seg til. En av de mest tradisjonelle rettene som serveres på julaften er ribbe. Ribbe er en velsmakende og saftig rett som har blitt en favoritt blant nordmenn i juletiden. Men hva slags vin bør man servere til ribbe? Her er noen gode forslag til drikke som passer perfekt til ribbemiddagen i 2016.

Rødvin til pinnekjøtt

Pinnekjøtt er en annen populær julerett i Norge. Hvis du heller ønsker å servere pinnekjøtt på julaften, er det viktig å velge en passende rødvin til denne retten. En god rødvin til pinnekjøtt er en fruktig og fyldig rødvin som gjerne har litt syre. En Cabernet Sauvignon eller en Merlot er gode valg. Disse druene gir viner med fine tanniner og en behagelig fruktighet som passer godt sammen med den salte og røykte smaken av pinnekjøttet.

Ribbe vin

Når det gjelder ribbe, er det viktig å velge en vin som harmonerer med den rike og krydrede smaken av ribben. En god rødvin til ribbe bør ha en fyldig og velbalansert smak, gjerne med toner av røde bær og krydder. En Pinot Noir eller en Syrah er gode valg. Disse vinene har en god fruktighet og samtidig en delikat kompleksitet som passer perfekt til ribbens smakfulle saus og krydderurter.

Hvitvin til julemat

Hvis du heller foretrekker hvitvin til julematen, kan du velge en vin som utfyller de ulike smakene på tallerkenen. En frisk og lett hvitvin som en Sauvignon Blanc eller en Riesling er gode valg. Disse vinene har en fyldig fruktighet og en harmonisk syrlighet. De passer spesielt godt til ribbe med svisker og epler, da de balanserer godt mellom det søte og salte.

Hvitvin til pinnekjøtt

Dersom du bestemmer deg for å servere pinnekjøtt, kan du også vurdere en hvitvin som passer til denne retten. Pinnekjøtt har en mildere smak enn ribbe og kan derfor harmonere godt med en fyldig hvitvin. En Chardonnay eller en Viognier er gode valg. Disse hvitvinene har en god fylde og en rund og behagelig smak som utfyller den salte og røykte smaken av pinnekjøttet.

Oppsummering

Uansett om du velger å servere ribbe eller pinnekjøtt på julaften, er det viktig å velge en vin som passer til retten. En god rødvin som en Cabernet Sauvignon eller en Pinot Noir passer godt til ribbe, mens en frisk og lett hvitvin som en Sauvignon Blanc eller en Riesling er gode valg til julemat generelt. Dersom du foretrekker pinnekjøtt, kan du vurdere en rødvin som en Merlot eller en hvitvin som en Chardonnay eller en Viognier. Ha en riktig god jul!

Ofte stillede spørgsmål

Hva slags vin passer godt til ribbe i 2016?

Det er flere vintyper som kan passe godt til ribbe i 2016. Du kan prøve en kraftig rødvin som en Bordeaux eller en Rioja.

Hvilken drikke passer til ribbe?

I tillegg til vin kan du også prøve en kald og leskende øl som passer godt til ribbe. En mørk lager eller en juleøl er gode alternativer.

Hva med rødvin til pinnekjøtt?

Hvis du foretrekker rødvin, kan en lett og fruktig rødvin som en Beaujolais eller en Pinot Noir være et godt valg til pinnekjøtt.

Kan jeg drikke hvitvin til julemat?

Absolutt! Hvitvin kan være et godt alternativ til julemat, spesielt til lettere retter som pinnekjøtt. Prøv en tørr Riesling eller en frisk Chardonnay.

Hvilken hvitvin passer best til pinnekjøtt?

En tørr og frisk hvitvin som en Sauvignon Blanc eller en Pinot Gris kan være et godt valg til pinnekjøtt. Disse vinene komplementerer de saltede og røkte smakene.

Kan jeg drikke Riesling til ribbe?

Ja, Riesling kan være en god vin til ribbe. Den friske og lette karakteren til Riesling kan balansere fet mat som ribbe på en fin måte.

Hva slags drikke kan jeg servere sammen med ribbe med svisker og epler?

Når du serverer ribbe med svisker og epler, kan en sødmefull og fruktig rødvin som en Spätburgunder eller en Shiraz komplettere smakskombinasjonen på en god måte.

Hvilken vin kan jeg servere til ribbe uten svisker og epler?

Hvis du velger å servere ribbe uten svisker og epler, kan du prøve en kraftig og krydret rødvin som en Malbec eller en Barolo for å balansere smakene.

Hva slags drikke passer til tradisjonell norsk julemat?

Tradisjonell norsk julemat som ribbe, pinnekjøtt og lutefisk kan passe godt sammen med både rødvin og hvitvin. Prøv å finne en vin som harmonerer med din favorittrett.

Hvilken vin passer best til norske juletradisjoner?

Det er ingen entydig fasit, men klassiske viner som Bordeaux, Rioja, Riesling, og Pinot Noir er ofte gode valg til norske juletradisjoner som ribbe og pinnekjøtt.

Artiklen Vin til ribbe 2016: Finn den perfekte drikken til julemiddagen har i gennemsnit fået 3.9 stjerner baseret på 8 anmeldelser