Slik kan god merking gjør hverdagen litt enklere for småbarnsfamilier

For småbarnsforeldre byr hverdagen på mange store og små utfordringer, da kan det være greit med all hjelp man kan få. God merking og orden kan selvfølgelig ikke løse alt for deg, men system og oversikt skaper et godt utgangspunkt for litt lavere skuldre for alle involverte.

Alt på rett sted – alle vet hva de skal gjøre

Hva er det egentlig som skaper friksjon og problemer ved frokostbordet, i gangen eller på vei til levering i barnehagen? Som oftest handler det om noe som ikke er gjort, forsinkelser, noe som er glemt eller noen som ikke vil samarbeide om det som må gjøres for at alle skal komme seg ut døren.

Hvis alt fra matbokser og drikkeflasker til klær og sko er gode merket, da trenger det i hvert fall ikke være noe usikkerhet når det gjelder hvem ulike ting tilhører. Hos en leverandør som Ikast etikett er det mulig å designe helt unike etiketter, se ikastetikett.no for noen eksempler. For eksempel kan det være smart med etiketter som barna enkelt kan gjenkjenne, slik at de kan være med og gjøre sin del av jobben.

Fra usikkerhet og leting til kontroll og oversikt

God merking kan også gjøre mange av de litt mindre tidskritiske oppgavene både enklere og mer behagelige. Det er kanskje ingen som elsker å sortere klesvasken, men det er mye enklere hvis alle plagg er godt merket. Da kan det å sortere store og små plagg nesten være en mindfulness-øvelse, eller en liten pause med lydbok på øret?

De fleste barnehager stiller krav til at alt må merkes, og det er ikke uten grunn. For de ansatte er det selvfølgelig helt avgjørende at det er enkelt å skille mellom ulike plagg, matbokser etc. Samtidig kan riktig merking også gjøre både levering og henting litt enklere for stressede foreldre – kanskje legger det til rette for litt lavere skuldre?